Lijstjestic #1 | Boekige herfstreleases 2015

Ik heb een lijstjestic. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb er waarschijnlijk een lijstje van gemaakt. Van to-do’s en films die ik heb gezien tot mijn favoriete filmmuziek en vreemde feitjes. In deze rubriek deel ik mijn favoriete lijstjes.

Gisteren is de herfst officieel begonnen. Dit is het seizoen waarin uitgeverijen uit hun zomerstop krabbelen en weer volop boeken uitgeven. Hieronder vind je de boekreleases van dit seizoen (23 september tot en met 21 december) waar ik het meest naar uitkijk.

Margaret Atwoord – The Heart Goes Last (29 september)

Een jong stel schrijft zich in voor een sociaal experiment waarin hen een goede baan en een eigen huis wordt beloofd. De enige voorwaarde is dat ze elke tweede maand hun huis verruilen voor een cel in de gevangenis.

Audrey Niffenegger – Ghostly: A Collection of Ghost Stories (29 september)
De schrijfster van The Time Traveler’s Wife (aanrader!) neemt je mee in de evolutie van korte spookverhalen. Van Edgar Allen Poe tot Neil Gaiman, iedereen komt aan bod. En uiteraard levert mevrouw Niffenegger zelf ook een bijdrage.

John Boyne – The Boy at the Top of the Mountain (1 oktober)
Pierrot moet noodgedwongen een nieuw leven opbouwen in een huis in de Duitse Alpen. Het zijn roerige tijden: de Tweede Wereldoorlog staat op het punt om te beginnen. En het huis waar Pierrot gaat wonen? Dat is het huis van Adolf Hitler.
Rainbow Rowell – Carry on (6 oktober)
In het boek ‘Fangirl’ is de hoofdpersoon fan van een serie boeken over Simon Snow, een soort Harry Potter. Lezers van het boek waren zo nieuwsgierig naar de avonturen van Simon dat Rainbow Rowell heeft besloten een boek over hem te schrijven: Carry on. Bookception ten top!

Garth Risk Hallberg – City on Fire (13 oktober)
Het is 1977, de zomer van de blackout in New York. We volgen een aantal verschillende mensen en een detective die probeert te achterhalen wat zij te maken hebben met een schietpartij in Central Park. De auteur kreeg een publicatiecontract van maar liefst 2 miljoen dollar en de filmrechten zijn al verkocht.

Paul Murray – The Mark and the Void (20 oktober)
Claude is een fransman die woont in Dublin. Hij werkt bij een investeringsbank. Op een dag wordt hij achtervolgd door Paul Murray, een auteur die een boek wil schrijven over Claude. Maar is Paul Murray wel wie hij zegt dat hij is?

David Mitchell – Slade House (27 oktober)
Het enige dat ik van dit boek weet, is dat het zich afspeelt in vijf decennia, van 1979 tot en met 2015. En dat het aangeraden wordt om eerst ‘The Bone Clocks’ van dezelfde schrijver te lezen.

Friederike de Raat – Waarom mussen nooit dood van het dak vallen (oktober)
Een nieuw boek van journaliste en schrijfster van ‘Hoe bereidt je een paard’ Friederike de Raat. In dit boekje gaat ze in op de herkomst van spreekwoorden die wij, door onder andere vernieuwing van de taal, inmiddels niet meer thuis kunnen brengen. Haar boeken zijn aanraders voor taalliefhebbers.

Ludmila Ulitskaya – The Big Green Tent (10 november)
The Big Green Tent vertelt het verhaal van drie schoolvrienden – een dichter, een pianist en een fotograaf – die elkaar ontmoeten in het Moskou van de jaren ’50. Centraal staan hun worstelingen om op te groeien in een samenleving waarin hun helden worden gecensureerd en verbannen.

Michael Cunningham – A Wild Swan: And Other Tales (10 november)
In A Wild Swan: And Other Tales staan welbekende sprookjes centraal. Alleen niet op de manier zoals je zou verwachten. Wat gebeurt er met een prinses in de jaren nadat een toverspreuk is verbroken of met een prins die maar half genezen is van een vervloeking?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s