The Unread Shelf Project – Januari & Februari 2020

In 2020 doe ik een poging om mijn uit de hand gelopen collectie ongelezen boeken onder controle te krijgen. Mijn vorderingen houd ik bij op deze blog. Dit keer een update van de eerste twee maanden van het jaar.

Januari 2020

Status op 1 januari: 333 ongelezen boeken

Gekregen/gekochte boeken

 1. Zora Neale Hurston – Their Eyes Were Watching God
 2. Octavia E. Butler – Parable of the Sower
 3. Benjamin Meyers – The Offing
 4. Barbara Stok – Vincent

In januari kwamen er vier boeken bij in mijn kast. Their Eyes Were Watching God had ik in december al besteld voor de boekenclub en Vincent kocht ik in het Van Gogh Museum, vlak voordat ik las over de book buying ban in elke oneven maand. Oeps! The Offing kreeg ik tijdens het nieuwjaarsevenement van mijn boekenclub en Parable of the Sower kreeg ik via Life’s Library.

Gelezen boeken

 1. Hanya Yanagihara – A Little Life
 2. Jelle Brandt Corstius – BAM
 3. Saskia de Coster – Nachtouders

Al in november startte ik met het lezen van A Little Life, maar in de laatste maanden van 2020 kwam het niet echt van lezen. In januari greep het boek me ineens en las ik het in sneltreinvaart uit. Helaas heb ik geen fysiek exemplaar van dit boek, dus telt hij niet mee voor dit project. Nachtouders ‘las’ ik als luisterboek in de auto van en naar werk en BAM was in een mum van tijd uit.

Challenges van de maand

Book buying ban – niet helemaal gelukt. Ik kocht een boek voordat ik door had dat er een book buying ban was en er kwam een boek via Life’s Library binnen. Daarnaast kreeg ik het boekenclubboek van januari.

Read one book from unread shelf – gelukt! Het werden er zelfs twee.

Stand na januari 2020

4
Boeken erbij

2
Boeken gelezen

335
Ongelezen boeken

Februari 2020

Status op 1 februari: 335 ongelezen boeken

Gekregen/gekochte boeken

 1. Thomas Heerma van Voss – Condities
 2. Dr. Richard Shepherd – Unnatural Causes
 3. Delia Owens – Where the Crawdads Sing
 4. Matteo Strukul – De Medici

Ook in februari kwamen er vier boeken bij in mijn kast. Condities kwam uit mijn boekenabonnement van Das Mag. Dr. Richard Shepherd is het maart-boek voor de boekenclub en Where the Crawdads Sing is de keuze voor april. Vorig jaar heb ik bij een flinke aanbieding een tijdelijk abonnement op Libelle’s Bookazine afgesloten. Deze maand lag De Medici in tijdschriftvorm in de brievenbus.

Gelezen boeken

 1. Tim Hofman – Grappig jammer
 2. Marieke Lucas Rijneveld – De avond is ongemak

In februari las ik weinig boeken. Nou ja, ik las twee reisgidsen over Japan, in Japan, maar die tel ik niet mee. Wel luisterde én las ik de laatste dichtbundel van Tim Hofman; dubbelop omdat je bij een luisterboek toch niet alle subtiele details meekrijgt (wel kudos voor Tim’s hilarisch droge manier van voorlezen). Daarnaast luisterde ik in januari al naar De avond is ongemak en las ik die als e-book uit tijdens de vakantie.

Challenges van de maand

Read a book that has been gifted to you – niet gelukt (spoiler alert: ik las er in maart wel meerdere).

Stand na februari 2020

4
Boeken erbij

2
Boeken gelezen

337
Ongelezen boeken

One thought on “The Unread Shelf Project – Januari & Februari 2020

 1. Niek Chen says:

  Oh man wat een worsteling en wat herkenbaar. Ik geloof dat ik maar niet naast elkaar ga leggen wat er nieuw binnenkomt en wat ik uiteindelijk lees dan krijg ik helemaal de kriebels.
  Succes in maart!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s