The Unread Shelf Project – Maart 2020

In 2020 doe ik een poging om mijn uit de hand gelopen collectie ongelezen boeken onder controle te krijgen. Mijn vorderingen houd ik bij op deze blog. Dit keer een update van maart, de maand die voor altijd bekend zal blijven staan als de maand waarin het coronavirus echt toesloeg.

Maart 2020

Status op 1 februari: 337 ongelezen boeken

Gekregen/gekochte boeken

 1. Emma Rous – De tweeling van Summerbourne
 2. Franco Faggiani – Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween
 3. Martha Wells – All Systems Red
 4. M.L. Stedman – The Light Between Oceans
 5. Ozkan Akyol – Generaal zonder leger
 6. Annejet van der Zijl – Leon & Juliette

In maart kwamen er maar liefst zes boeken bij in mijn kast. Het boek van Martha Wells kwam uit het Life’s Library abonnement en De tweeling van Summerbourne kwam uit het Libelle’s Bookazine abonnement. Via Instagram kwam ik op de website van Secondhand Bookshelf, waar je een tweedehands boek in een box met recycled stationary en andere ethical gifts kunt kopen. Dat maakte me nieuwsgierig en ik liet me verrassen qua genre. Het boek dat in mijn box zat was The Light Between Oceans. De film zag ik al eens, dus ik ben benieuwd naar het boek. Omdat het boekenweek was, kocht ik Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween (want het speelt in Japan!), het boekenessay Generaal zonder leger en kreeg er uiteraard ook het boekenweekgeschenk Leon & Juliette bij.

Gelezen boeken

 1. Annejet van der Zijl – Leon & Juliette
 2. Tommy Wieringa – Een mooie jonge vrouw
 3. Dr. Richard Shepherd – Unnatural Causes
 4. Elena Ferrante – Wie vlucht en wie blijft
 5. J. Bernlef – Hersenschimmen

In maart las ik eindelijk weer wat meer boeken. Ik heb bijna quitte gespeeld, maar er kwam toch één boek meer binnen dan ik las. Unnatural Causes was deze maand het boek van de boekenclub, een non-fictie geschreven door een patholoog-anatoom, en vond ik ontzettend interessant. Hersenschimmen was een pijnlijk, maar ontzettend mooi verhaal. Ik ben en blijf fan van de serie van Elena Ferrante en ik kijk uit naar het laatste deel (dat helaas nog niet in mijn kast staat). Annejet van der Zijl heeft een van de fijnere boekenweekgeschenken geschreven. Ik houd van de manier waarop zij de geschiedenis in een meeslepende vorm vertelt. Een mooie jonge vrouw van Tommy Wieringa was niet helemaal mijn ding, maar gelukkig kort.

Challenges van de maand

Read the book that’s been on your unread shelf the longest – gelukt

Hersenschimmen kochten mijn ouders ooit als onderdeel van een Kroonlijsterpakket voor me op de middelbare school. Dankzij deze challenge heb ik het eindelijk gelezen!

Stand na maart 2020

6
Boeken erbij

5
Boeken gelezen

338
Ongelezen boeken

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s