The Unread Shelf Project – Juli 2020

In 2020 doe ik een poging om mijn uit de hand gelopen collectie ongelezen boeken onder controle te krijgen. Mijn vorderingen houd ik bij op deze blog. Dit keer een update van maart, de maand die voor altijd bekend zal blijven staan als de maand waarin het coronavirus echt toesloeg.

Juli 2020

Status op 1 juni: 350 ongelezen boeken

Gekregen/gekochte boeken

Zoals beloofd heb ik me in juli beter aan mijn book buying ban gehouden. Er kwamen slechts twee boeken bij in mijn kast, Space Struck is het nieuwe Life’s Library boek en .. is een nieuwe bookazine.

Gelezen boeken

Juli was echt een fantastische leesmaand, ik zat helemaal in de flow. In totaal las ik negen boeken uit eigen kast en twee boeken waar ik geen fysiek exemplaar van heb. Die laatste twee zaten aan het begin van de maand; ik las een ebook van White Fragility uit en luisterde in de auto naar Animal Farm. Uit eigen kast las ik The Song of Achilles, die door jullie op Whatsapp/Instagram gekozen werd en Als je het licht niet kunt zien, een dikke pil die zo uit was. Vervolgens begon de Reading Rush en las ik nog eens vijf boeken uit; If Cats Disappeared from the World, March Book One, The Fire Next Time, Normale mensen en Stories of Your Life and Others. Bij elkaar las ik in zeven dagen 1010 pagina’s. In de laatste dagen van augustus las ik mijn op-een-na laatste boek van grootmeester Zafon uit.

Kort overzicht

*****
Madeline Miller – The Song of Achilles
Sally Rooney – Normale mensen

****
George Orwell – Animal Farm
Robin DiAngelo – White Fragility
Anthony Doerr – Als je het licht niet kunt zien
Genki Kawamura – If Cats Disappeared from the World
John Lewis – March Book One
James Baldwin – The Fire Next Time
Ted Chiang – Stories of Your Life and Others

***1/2
Samantha Shannon – Het bottenseizoen
Carlos Ruiz Zafon – Marina

Challenges van de maand

Read a book voted for you by your bookish friends – gelukt

Ik vroeg mijn boekenclub om hulp en daar kwamen twee opties uit: The Immortalists van Chloe Benjamin en The Song of Achilles van Madeline Miller. Die twee opties deelde ik in mijn Instagram stories en daar kwam The Song of Achilles met een kleine meerderheid als winnaar uit de bus. Voor herhaling vatbaar, want ik genoot met volle teugen, leefde ondanks dat ik wist wat er zou gebeuren ontzettend mee met de personages en gaf het vijf sterren.

Stand na juli 2020

2
Boeken erbij

9
Boeken gelezen

343
Ongelezen boeken

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s